20 March 2012
Posne sarme
Sastojci:
1 1/2 casa rize
1 tikvica
2 mrkve
1 glavica bijelog luka
2 stabljike celera
Listovi kiselog kupusa
Solja sjeckanih orasa
Saka suhih grozdjica
1/2 case suncokretovih sjemenki
Maslinovo ulje
Zacini: sol, papar, oregano, bosiljak, mirodjija, crvena paprika, ruzmarin
Prilog: 5-6 krumpira isjeckati po duzini, dodati u tavu malo ulja, izdinstati 10-ak kolutica crvenog luka, dodati krumpirice i zacine (sol, papar i mirodjija). Dodati 100 ml vode i prziti jedno 20-ak minuta.
Priprema:
1. Na maslinovom ulju izdinstati lukac, dodati povrce. Uliti 50 ml vode i kuhati dok povrce ne omeksa.
2. Dodati rizu i sve skupa dinstati jedno 10-ak minuta.
3. Isprati listove kiselog kupusa i ocijediti.
4. Stavljati po 1 zlicu smjese u svaki list kupusa i umotati.
5. Na dno posude u kojoj ce se kuhati sarme uliti malo maslinovog ulja i staviti jedan list kupusa. Slagati sarme u posudu, ubaciti ruzimarin izmedju svakog reda sarmi i uliti vode da pokrije sarme.
6. Kuhati jedno 45-50 minuta.
--
ae!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment