19 March 2012
Izraelski kuskus sa mahunama/boranijom
Sastojci:
1 vrecica (250 g) izraelskog kuskusa
2 paradajza
1 zelena paprika
1 glavica crvenog luka
2 cena cesna
malo gljiva (kolicina po zelji)
boranije/mahuna 'nako odokativno po zelji
Maslinovo ulje
Sol, papar, oregno, bosiljak, mirodjija, persin
Priprema:
1. Nasjeckati i izdinstati cesnjak i luk na malo ulja. Dodati nasjeckanu papriku, paradajz, gljive i boraniju. Ubaciti zacine, poklopiti i ostaviti da se krcka jedno 25 minuta.
2. U medjuvremenu pripremiti izraelski kuskus (po uputama na pakovanju).
3. Kad je povrce gotovo ubaciti 2 zlice kuskusa, a ostatak neka ostane kao prilog.
4. Uz ovo odlicno idu belgijski kupusici i karfiol.
--
ae!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jako fino, baš po mom ukusu :)
ReplyDelete