Ovaj namaz od avokada moze ici kao prilog glavnom jelu, a odlican je i uz krekere i ostale grickalice. Vrlo je jednostavan za napraviti.
Sastojci:
3 avokada
1/2 svjeze crvene paprike
1/2 crvenog luka
saka persina
saka mirodjije
sol i papar
Priprema:
U blender smiksati prvo persin, mirodjiju, lukac i papriku. Dodati avokado. Dodati soli i papra po volji.
Znate li izabrati zreli avokado?
Kad kupujete avokado on ne smije biti ni suvise mekan ni suvise tvrd. Kora mora izgledati zdrava. Ako imati pri ruci jabuku, probajte je stisnuti. Avokodo mora biti malo meksi od jabuke. Ne smije biti pre mekan, jer to obicno znaci da iznutra pocinje tamniti. U koliko avokado ne planirate koristiti isti dan onda je bolje da se kupi malo tvrdji, jer ce stajanjem sazreti.
Kako otvoriti avokado? Najlakse ga je ostrim nozem prepoloviti na pola, tako sto cete zarezati noz do kostice i okretati ivicu noza oko kostice avokada. Kada napravite puni krug, polovice samo odvojite rukom. Kosticu bacite, a "meso" avokada izdubite zlicom.
Ovako izgleda zreli zdrav avokado:
~~~~~~~~~~ English translation ~~~~~~~~~~
Guacamole
Ingredients:
3 ripe avocados
1/2 fresh red peppers
1/2 red onion
handful parsley
handful dill
salt and pepper
Preparation:
In a food processor mix parsley, dill, onion and pepper. Add avocado. Add salt and pepper at will. Blend until smooth.
--
ae!
E ovo mi je trebalo, jer tvoj guacamole bas volim :)
ReplyDeletesljedeci sleeping over cu ti donesem =)
ReplyDelete