
Sastojci za tijesto:
2 1/2 salice brasna
1/4 salice vode
1 stick putra (cca 110g)
prstohvat soli
(Napraviti duplu smjesu jer ce vam trebati za trakice i ukrasavanje).
Sastojci za filu:
2 jabuke
1 casa borovnica
1/2 case visnji iz tegle
2 zlice brasna
1/4 case pahuljica od ovasa
1 zlicica cimeta
1/2 zlicice djumbira u prahu
1/3 case javorovog sirupa
Staub secer
Priprema:
1. Jabuke oprati, oguliti i isjeci ih na tanke kriske. U posudu pomjesati kriske jabuka, borovnice i visnje. Dodati i pomijesati ostale sastojke pa ih staviti sa strane da malo odstoje.
2. Za pripremu tijesta pogledati pitu od jabuka.
3. Zagrijati pecnicu na 350 F.
4. Razvaljati tijesto i prebaciti ga u pleh. Slagati filu: ja sam prvo stavila borovnice i visnje pa na vrh jabuke.

5. Peci pola sata na 350 F.
6. Vrh ukrasiti trakicama tijesta u vidu resetke. Dodatno ukrasiti rub listicima i cvijeticima. Visak tijesta stavite u vrecicu i zamrznite za sljedeci put.
7. Posuti staub secerom prije serviranja.

Savjet:
Pitu servirati toplu!
--
ae!
No comments:
Post a Comment