02 March 2012
Pitoma čorba
U hladne zimske dane nema nista bolje no pojesti nesto "sa zlicom", kako je moja baka znala reci. U to ime, predstavljamo vam Jovanke Bastovanke corbuljak:
Sastojci:
U principu bilo koje povrce koje vam se nadje u frizideru!
U mom se naslo:
2 tikvice
3 mrkve
Malo karfiola
5-6 kupusica (Brussel sprouts)
1 Patlidzan
1 luk
Celer
Zacini:
Suhi bosiljak
Mirodjija
Persin
So i papar
Crvena paprika
Ruzmarin
Maslinovo ulje
Priprema:
1. Isjeckati svo povrce (velicina i oblici po zelji). U dubooookoj (da moze sve stati) posudi izdinstati lukac na malo maslinovog ulja, dodati svo ostalo povrce. Dodati vode da potopi svo to povrce.
2. Dodati sve zachine (po zelji, ja recimo ne solim puno).
3. Kuhati povrce dok ne omeksa.
--
ae!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment