26 March 2012

Posne lazanje


Sastojci:2 tikvice
1 patlidzan
2 paradajza
Malo spinata (odokativno sam stavila da se pokrije jedan red)
450 g tofu-a
220 g paradajz sosa
Kore za lazanje
Persin
Morska sol i papar
Oregano


Priprema:
1. Tofu ocijediti, zgnjeciti ga sa vilicom i dodati u njega sjeckani persin. Staviti sa strane.
2. Povrce oprati. Patlidzan i tikvice narezati na kriske, posoliti i ostaviti sa strane. Paradajz odrezati na kolutice, posoliti i ostaviti sa strane.
3. U vatrostalnu posudu slagati sastojke. Nije potrebno stavljati ulje na dno. Slagala sam na sljedeci nacin: dno pokriti korom za lazanje, na to staviti paradajz sos, pa tofu, pa spinat, pa tikvice, pa kore za lazanje, pa tofu, pa patlidzan, pa tikvice, pa ostatak paradajz sosa, pa kore za lazanje, pa paradajz na kolutice, tikvice i patlidzan na vrhu. Izmedju svakog reda dodati zacine (sol i papar sam dodavala prije svake kore za lazanje, a malo oregana izmedju svakog reda sastojaka). Naravno slagati se moze bilo kojim redom koji vama najbolje odgovara.


4. Zagrijati pecnicu na 350 F i peci sat vremena.


Savjet:
Za ove posne lazanje mozete staviti bilo koje povrce (gljive, karfiol, brokole..) i nema potrebe za kuhanjem/dinstanjem povrca prije pecenja. Lazanje se dovoljno dugo peku da povrce nikako ne moze ostati sirovo.


--
ae!

No comments:

Post a Comment