
Sastojci:
5-6 pelata paradajza
3-4 cena cesnjaka
1 glavica bijelog luka
400 g lingini tjestenine
Ljuta papricica (po zelji)
Maslinovo ulje
Sol i papar
Oregano
Korijander
Bosiljak
Parmezan (po zelji)

Priprema:

1. Sitno nesjeckati cesnjak i bijeli luk. U tavu staviti malo maslinovog ulja i kad se ulje zagrije ubaciti cesnjak. Malo ga preprziti tek toliko da omeksa pa dodati i bijeli lukac (slika 1.).
2. U koliko sos zelite malo ljutkas dodajte i sjeckanu ljutu papricicu.
3. Dinstati sve zajedno 5-8 minuta.
4. Pelate paradajz isjeckati na sitne kockice i ubaciti u tavu (slika 2.).
5. Dodati sol, papar, bosiljak, oregano i korijander (slika 3.).
6. Ostaviti da se sve krcka 15-ak minuta uz povremeno mjesanje.
7. Dodati obarene linguine (obariti linguine u posoljenoj vodi bez ulja, a izvaditi i ocijediti).
8. Sve skupa dobro promjesati i servirati odmah!
9. Po zelji posuti rendanim parmezanom (ili nekim drugim tvrdim sirom).

Savjet:
Ako je bas danas 8. mart servirati uz cvijetak i osmijeh. Ako nije danas bas taj dan dobro dodje i casa dobro rashladenog bijelog vina Villa Agrento Pinot Grigio.
--
ae!
No comments:
Post a Comment