
Sastojci:
2 tikvice
2 mrkve
2 manje paprike (crvena i zelena)
1 glavica bijelog luka
1 glavica crvenog luka
1/2 solje suhih leblebija
3 cena cesna
Svjezi korijander
Svjezi persun
Maslinovo ulje
Soljica braun rize/pirinca
Zacini: morska sol, papar, turmeric (kurkum), curry, suhi bosiljak, anis
Priprema:
1. Isjeckati svo povrce na kockice, lukac i cesnjak na sitno. Na kasici maslinovog ulja izdinstati bijeli lukac, crveni lukac i cesnjak. Dodati ostalo povrce. Dodati cca 500 ml vode.
2. Zaciniti kolicinski po zelji. Bitno je da se stavi dosta curry-ja i turmerica.
3. Kuhati jedno 40-ak minuta.
4. Braun rizu sam skuvala posebno pa dodala u paellu kad se povrce skuhalo.


--
ae!
No comments:
Post a Comment