03 April 2012

Pita od urmi i smokava


Sastojci za tijesto:
2 solje brasna
1/4 secera
1 stick putra (cca 110 g)
1 kasika mlijeka (ja sam stavila sojino)

Sastojci za filu:
1 solja sjeckanih orasa
10 urmi/datulja (ociscenih od kostica)
10 smokava
1 kasika cimeta

Priprema:1. Datulje i orase skuhati u 200 ml vode. Dodati kasiku cimeta. Kad voda zakljuca kuhati narednih 7-8 minuta, iscjediti tekucinu i sa rucnim blenderom ispasirati u gustu smjesu.
2. Napraviti tijesto i podijeliti ga u dva dijela.
3. Prvi dio razvuci valjkom i staviti na pek papir te na 10 minuta u pecnicu na 350 F.
4. Staviti filu na do pola peceno tijesto i preko file drugi dio tijesta.
5. peci jos 30-ak minuta ili dok tijesto ne dobije rumenu boju.
6. Izvaditi iz pecnice i pustiti da se prohladi.
7. Ukrasiti staub secerom.


--
ae!

No comments:

Post a Comment