27 April 2012
Mediteranska salata sa narom
Ova lagana, ukusna salata je moja ulaznica za igru Ajme, koliko nas je -- mjesecna igra za food blogere sa prostora bivse Jugoslavije. Ovaj mjesec igru vodi Tihana sa bloga Just Cake, a zadana tema je -- NAR!
Sastojci:
1 nar
1 solja quinoe
1/2 solje maslina
1/2 solje feta sira
1/2 solje nasjeckanih rotkvica
2-3 manja krastavca
1/2 solje domaceg motara
1 kasika sjemenki sezama (moze i sjemenke lana)
1/2 solje sjeckanih pinjola (moze i orasi/bademi/pistacio)
6-8 cherry paradajza
1 avokado
2-3 mlada luka
Zacini: morska sol, papar
Malo maslinovog ulja i limunovog soka
Nasjeckani korijander (moze i bosiljak/persun/mirodjija)
Priprema:
1. Povrce dobro oprati i isjeckati. Sve sastojke pomijesati. Zaciniti po zelji.
2. Kvinou skuhati po uputama. Kad se skuha staviti je u frizider da se ohladi.
3. Hladnu kvinou ubaciti u ciniju sa povrcem.
Savjet:
Ova salata se moze raditi sa bilo kojim povrcem. Zavirite u frizider i pogledajte sta treba uskoro da se potrosi. Ja sam napravila veliku kolicinu misleci da ce potrajati bar dva dana--ali toliko je bila dobra da se cijela cinija danas pojela..
--
ae!
Labels:
ajme koliko nas je,
avocado,
brzo,
feta sir,
krastavci,
masline,
mini-paradajz,
nar,
povrće,
prilog,
rotkvice,
salata,
sezam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment