11 October 2012

Supa od bundeve i poriluka



Bundevu zaista volim i uzivam u ovim jesenskim ponudama bundeva svih vrsta, oblika i velicina. Ali nesto mi juha od bundeve uopce "ne lezi". Ne mogu je samu jesti nikako. S obzirom da volim supe i corbe, razmisljala sam kako da uzivam u supici od bundeve, pa sam smislila da dodam neku zelenjavu. Spinat ili poriluk? Probala sam obe verzije i obje su mi se svidjele. Ova je sa dinstanom bundevom i porilukom. Verziju sa spinatom nisam uspjela uslikati jer je nestala vrlo brzo, i umjesto dinstanja bundevu sam odmah stavila kuhati u vodi pa dodala spinat.



Sastojci:
1 bundeva
1 poriluk
1 zlica maslinovog ulja
1 bijeli luk
5-6 cena cesnjaka
1 grancica ruzmarina
0.5-1 litre vode
1 zlicica paprike u prahu
1 zlicica kumina u prahu
1/2 zlicice turmerika
1/2 zlicice ljutog karija u prahu
prstohvat morske soli i papra


Priprema:
1. Zagrijati maslinovo ulje, te dodati cesnjak i lukac. Dinstati jedno 2-3 minute.
2. Bundevu nasjeci na kocke i staviti poklopljenu da se dinsta jedno 10-ak minuta. Kad je na pola gotova (probati cackalicom) dodati oprani poriluk. Dodati vodu i pustiti da se skupa krcka 15-ak minuta. Dodati zacine po ukusu.
3. Rucnim blenderom sve ispasirati i servirati sa domacim toplim kruscicem.



--
ae! 

2 comments:

  1. Kod mene juha prolazi i bez zelenih dodataka, ali je i ova poboljšana verzija sigurno jako ukusna

    ReplyDelete
  2. Ovo je krasno... Divnp miriše :)

    ReplyDelete