Detalje o marcipanu i pricu kako je tekao postupak izrade procitajte na temi o domaćem marcipanu!
Sastojci:
1 smjesa domaćeg marcipana
1/3 solje (50 g) pistaca
1/3 solje (50 g) suhih brusnica
1 80%-tna tamna cokolada
Priprema:
1. Pistace i suhe brusnice sitno isjeckati (ako su pistaci posoljeni, oprati ih u vrucoj vodi pa prosusiti 10-ak minuta u pecnici na 350 F ili 180 C).
2. Isjeckane pistace i brusnice dodati u marcipan smjesu i formirati male kuglice.
3.
Kuglice umakati u rastopljenu cokoladu i stavljati na pek-papir dok se
cokolada ne stegne. Staviti ukrasne kosarice i spremiti kuglice u
frizider da se stisnu.
--
Krasne su, ovdje se jako puno jede marcipan, pogotovo zimi oko bozicnih praznika. Zapamticu ovaj tvoj recept :)
ReplyDeletemmm, ja marcipan bas volim i mislim da ce se od sad cesce naci na trpezi =)
DeleteOve kuglice su taman u blagdanskim bojama (zeleno i crveno) tako da mi se čini da će i kod mene osvanuti na stolu za Božić
ReplyDeleteda, bas su u blagdanskom raspolozenju.. ali izgleda da ce meni blagdani biti malo cesci =)))
DeleteDivne su!!!
ReplyDeletehvala! =)
Delete:)) super su.
ReplyDeletehvala O! i hvala za recept =)
DeletePištaći i brusica si mi baš super kombinacija, i zbog boja i zbog potpuno kontrastnih ukusa :) Super izgledaju! Svrati na blog, darivanje je u toku :)
ReplyDeletesvratit' cu =)
Deletemarcipan, pa još k tome pistacije i brusnica, savršena kombinacija
ReplyDeleteda znas da je prva tura nestala da se nisam ni okrenula =)
Delete