28 October 2012

Suhe marelice punjene domaćim marcipanom


Sastojci:
10-ak suhih marelica
Domaci marcipan
Tamna cokolada za preljev



Priprema:
1. Marelice presjeci nozem, ali toliko da jedna strana ostane spojena.
2. Puniti ih domacim marcipanom i zatvarati.
3. Preliti punjene marelice istopljenom cokoladom i staviti u frizider da se cokolada stisne.







--
ae!

6 comments:

  1. E ovo je odlična ideja, samo mi nije jasno šta je to crvenkasto u marcipan masi. Sjajna ideja za posne kolače.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a crveno su suhe brusnice, ostali su mi komadici od smjese iz kuglica sa pistacem i brusnicama
      http://jovankebashtovankekutlacha.blogspot.com/2012/10/kuglice-sa-pistacijem-i-brusnicama-od.html

      Delete
  2. Ovo je božanstveno! Moja mama je pravila nešto slično - suve šljive, u svaku je stavljala parče oraha, pa umakala u čokoladu. To je jedno vreme bilo posluženje u avionima JAT-a. Nisam znala šta je dosta - kod mame, jer u avionu se dobijao jedan komad :-)

    ReplyDelete
  3. Čudovito izgledajo ti polnjeni čokolatini!

    ReplyDelete
  4. Divno! Ja bih ih samo sekla na pola, malo formirala, umakala u ćokoladu pa ih na ravan deo postavljala da se stegnu.

    ReplyDelete