Sastojci:
10-ak suhih marelica
Domaci marcipan
Tamna cokolada za preljev
Priprema:
1. Marelice presjeci nozem, ali toliko da jedna strana ostane spojena.
2. Puniti ih domacim marcipanom i zatvarati.
3. Preliti punjene marelice istopljenom cokoladom i staviti u frizider da se cokolada stisne.
--
ae!
E ovo je odlična ideja, samo mi nije jasno šta je to crvenkasto u marcipan masi. Sjajna ideja za posne kolače.
ReplyDeletea crveno su suhe brusnice, ostali su mi komadici od smjese iz kuglica sa pistacem i brusnicama
Deletehttp://jovankebashtovankekutlacha.blogspot.com/2012/10/kuglice-sa-pistacijem-i-brusnicama-od.html
Ovo je božanstveno! Moja mama je pravila nešto slično - suve šljive, u svaku je stavljala parče oraha, pa umakala u čokoladu. To je jedno vreme bilo posluženje u avionima JAT-a. Nisam znala šta je dosta - kod mame, jer u avionu se dobijao jedan komad :-)
ReplyDeleteČudovito izgledajo ti polnjeni čokolatini!
ReplyDeleteovo je divno!
ReplyDeleteDivno! Ja bih ih samo sekla na pola, malo formirala, umakala u ćokoladu pa ih na ravan deo postavljala da se stegnu.
ReplyDelete