1 veci patlidzan
3-4 cena cesnjaka
2 zlice tahinija
2 zlice limunovog soka
2 grancice svjezeg korijandera (moze i persina)
prstohvat morske soli
1 zlica sezamovih sjemenki
1 zlicica maslinovog ulja
5-6 kalamata maslina
Priprema:
1. Zagrijati pecnicu na 390 F.
2. Dobro oprati patlidzan i isjeci ga na cetvrtine. Peci ga u rerni jedno 20-30 minuta, okrecuci ga povremeno. Staviti cesnjak sa patlidzanom 10-ak minuta pred kraj.
3. Ostaviti ga da se prohladi pa ga ubaciti u blender i "ispasirati" u glatku smjesu. Dodati sve ostale sastojke i sve dobro sjediniti.
4. Posluziti sa kalamata maslinama, odlicno se slazu!
--
ae!
Još samo fali malo toplog kruha i gozba može početi!
ReplyDeleteBaba ganush mi je dosta tanak, ja bih tu dodala pecenu crvenu papriku ili masline kalamata, ali valjda nije to to. Ja sam skoro nabavila novi tahini, i cekam da mi poslednji patilidzani dovoljno porastu da bih napravila baba ganush. Super ide uz homemade pita bread.
ReplyDelete