08 October 2012

Slatkoća jeseni // El dulce de otoño


Srijedom za demonstraciju  kuhanja u bolnici uvijek imamo siroku paletu izbora.Prosle srijede izbor je pao na slatki krumpir.

(desplácese hacia abajo para españoles)

Kome da se ne svidjaju te divne jesenske boje koje prevladavaju na pijaci ovih dana!


Sastojci:
7-8 srednje velikog slatkog krumpira
Busen svjezeg spinata
1 glavica bijelog luka
Morska sol, papar, suhi oregano i svjezi bosiljak
Malo maslinovog ulja

Priprema: 
1. Na tavi ugrijati malo maslinovog ulja. Luk isjeckati i dinstati na ulju par minuta.
2. Slatki krumpir dobro oprati, oguliti, isjeckati na kocke (mi smo sitno sjeckali da bi nam se prije izdinstalo) i ubaciti sa lukom. Dinstati dok krumpir nije mekan (probati cackalicom ili viljuskom).
3. Spinat oprati i ubaciti par minuta prije nego je krumpir gotov.
4. Zaciniti po ukusu.



versión española


El dulce de otoño

Ingredientes:
1 puño de espinacas
3 batatas
1 cebolla
Sal, pimiento y albaca fresca
1 Tapita de aceite de olive

Preparativos:
Lavar y pelar las batatas. Cortar en cubitos.
Agregue un poco de aceite de oliva en el sartén. Picar la cebolla y sofreírlas por 2 minutos. 
Agregue las batatas y cocínela por 15 minutos.
Agregue las espinacas 5 minutos antes que las batatas estén listas.
Agregue albaca fresca.
Agregue sal y pimiento.

--
ae!


4 comments:

  1. Fino, fino... Volim slatki krompir, ali me dosta podseca na bundevu po ukusu...

    ReplyDelete
  2. *sigh* this is so exquisite! I could stare at your pictures for a reaaally long time!! I can’t wait to get my hands on some heirlooms and duplicate this asap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks! yeah, it's a very simple recipe..

      Delete