14 October 2012

Pečeno povrće


Kod Ane na blogu Prstohvat soli sam naisla na vrlo jednostavan recept i morala ga isprobati. Uz par izmjena, ovaj prilog uz črni grah sa ječmom (recept uskoro) je bio pun pogodak! Umjesto feta sira ja sam koristila tofu i umjesto persina bosiljak. 

Sastojci:
1 veci patlidzan
2-3 paradajza
1 bijeli lukac
3-4 cena cesnjaka
Malo maslinovog ulja i morske soli (napokon sam kupila onu himalajsku koja se toliko hvali, iskreno ne primjecujem neku razliku izmedju himalajske i morske soli...)


Priprema:
1. Patlidzan, paradajz i lukac dobro oprati, izrezati na kolutove i staviti na pleh. Posuti preko vrlo malo maslinovog ulja i morsku sol.
2. Pecnicu zagrijati na 350 F i peci povrce jedno 20-30 minuta. Zadnjih 10-ak minuta ubaciti i cesnjak.
3. Tofu sam dinstala na malo maslinovog ulja. Posula sam malo suhog oregana, suhog bosiljka i morske soli. Na kraju iscjedila pola limuna.


--
ae! 

2 comments:

  1. Hvala na isprobavanju, drago mi je da ti se salata svidela :)

    ReplyDelete
  2. sviđa mi se ovo povrće, jedino što nisam isprobala tofu pa ne bi znala kako bi mi se to dopalo

    ReplyDelete