08 May 2012

Đuveč sa šampinjonima

Sastojci:
1 glavica crvenog luka
2 zelene paprike
1 tikvica
1 patlidzan
10 cherry paradajza
3 cena cesnjaka
cca 250 g sampinjona
1 solja mjesavine smedje rize/princa (u ovom paketu su bile 4 vrste smedje rize, ali moze i obicno smedje zrno)
Maslinovo ulje
Zacini: sol, aleve paprika, suhi bosiljak, sjeckana svjeza mirodjija, turmerik, chilli u prahu


Priprema:
1. Povrce i sampinjone isjeckati, a cherry paradajz prerezati na pola. U tiganj sipati malo maslinovog ulja pa dinstati cesnjak i lukac minut-dva.
2. Dodati ostalo povrce, sampinjone i rizu. Uliti vode da pokrije povrce pa kuhati dok riza ne omeksa (jedno 30-40 min), po potrebi dodavati vode. Dodati zacine po volji.



Posluziti sa rizom kao priliogm i paratha indijskim pljosnatim kruhom. (Ova zuto-zelenkasta smjesa u sredini je smjesa kojom se puni paratha kruh).

--
ae!

1 comment: