Sastojci:
60 g brasna (1/2 solje)
2 zlice maslinovog ulja
prstohvat morske soli (mada i ne mora, sir je slan sam po sebi)
1 1/2 zlicica praska za pecivo
50 g parmezana (1/2 solje)
3 jaja
300 g svjezeg sira
150 g spinata/spanaca (cca 5 solja)
40 g suncokretovih sjemenki (1/2 solje)
Postupak:
1. Spinat oprati, isjeckati, posoliti i ostaviti da se ocijedi dok se ne pripremi ostalo.
2. Zutanjke i maslinovo ulje izmjesati mikserom, dodati sjemenke, parmezan, spinat i ocijedjeni svjezi sir. Potom ubaciti prasak za pecivo i brasno.
3. Umutiti cvrsti snijeg od bjeljanjaka pa dodati sve ostalo. Miksati dok se sve ne sjedini.
4. Stavljati smjesu u pripremljene kalupe za mafine.
5. Zagrijati pecnicu na 360 F (180 C) pa peci mafine oko pola sata.
--
ae!
Odlicni su, nekako uvijek pravimo slatke, ali ovo je super ideja.
ReplyDeleteovi su bas prhki ispali. brzo i jednostavno za napraviti.
Delete