04 April 2013

Proljeće, gdje si? // Spring, where are thou?

(scroll down for English)

Povratak prirodi! Juhuuu! Sta vam je sve potrebno za puno nasmijanih lica? Da vidimo..
(Update from the gardens or shall we say return to the nature.. What do you need for many happy faces?)

 Sjeme salate, kolicina po zelji..
(Salad seeds, as many as you want)

 Puno lijepih rijeci podrske da proklijaju sto prije..
(Kind words of support to sprout as soon as possible..)

 Malo vode, puno sunca..
(Little water, lots of sunshine..)

 I ne preostaje nam nista nego da cekamo.. Dokle? Ko ce li ga znati.. 
(And all is left for us but to wait.. For how long? Who knows..)


 Nada postoji.. jer poneki su vec pokazali svoje ljepote.. 
(The hope is there.. some already showed their pretty faces..) 

 A i lukac je vec tu.. pa se nadamo nece zima jos dugo..
(Onions are here.. so we hope winter is leaving soon..)




Nadamo se da zima nece jos dugo, jer nam je vec dosta kuhanja sa krumpirom, 
cveklom, mrkvom i ostalim zimskim korjenjem!!!!

Slatki krumpir sa gljivama 

Sastojci:
5-6 slatkih krumpira
gljive, komada po zelji
1 glavica luka
Malo maslinovog ulja, turmerika i morske soli

Priprema:
1. Krumpire oprati, oguliti i isjeckati na kocke. 
2. Na tignju zagrijati malo maslinovog ulja te dinstati par minuta sitno sjeckani lukac. 
3. Kad se lukac zacakli dodati krumpire i kuhati dok ne omeksaju. 
4. Pred kraj dodati gljive. Zaciniti po zelji.



~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~

Sweet potatoes with mushrooms

Ingredients:
5-6 sweet potatoes
Mushrooms, as many as you like
1 onion
Spices: olive oil, sea salt, turmeric

Preparation:
1. Wash and peel sweet potatoes and cut into cubes.
2. Heat a little olive oil in a pan and saute chopped onion for a few minutes. 
3. Add potatoes and cook until they are soft.
4. Just before the potatoes are done add the mushrooms. Season to taste. 


 Jedna slika od pred koji dan..
(Random picture)
Srećko Šojić i Jovanka Baštovanka su i postu poceli dobivati.. Ah, koji neodoljiv par! =)


--
ae!

9 comments:

  1. Ne bih htjela prenositi loše vijesti ali prognoza nije baš najbolja;)

    ReplyDelete
  2. Bastica je divna.....blago vama kod vas proljece kod nas je pad'o snijeg juce :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ivek, kakvo crno proljece.. jest suncano, ali je bas bas 'ladno.. stalno puse nekakav hladan vjetar :/

      Delete
  3. Kod nas je vrt još na čekanju, stalno kiša pada, nikako da krenem s proljetnim radovima. I ja se isto pitam gdje je već to proljeće

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma stvarno vise nema smisla.. ovdje su dani suncani, ali jako hladni.. moze se saditi, ali jedino ako cupkas u mjestu ;)

      Delete
  4. Pravi si optimista i kod nas nema ni tračka sunca čak ni moja mama nije posadila vrt na Rabu od silne kiše.

    ReplyDelete
  5. Milina Jovanče, kako ja volim to vaše NY baštovanstvo! Jako bih volela da sadim sa vama. Znaš ono, šta si radila kad si bila u NY? Sadila sa Jovanče;)
    E ovaj gulaščić je preterancija. Odlična kombinacija. Volim slatki krompir samo retko nabasam na njega...Kad naiđem, oma ću da pravim!
    Kod nas je vreme takva katastrofa da ja ne smem ni da razmišljam o tome. Samo stavim moje roza naočare u obliku srca i furam dalje. Drugojačije ne mere!
    Pozdrav za Srećka:):)

    ReplyDelete
  6. Ja sam odlučila da ignorišem hladno vreme i mojih pet tikvica iznela da žive na balkonu ne bih li tako prizvala sunce. Za sada nema napredtka. :) Ova vaša baštica izgleda prelepo.
    A i gulaš sa slatkim kromirom je divan.

    ReplyDelete