Sastojci:
1 vrecica sociva/lece
7-8 mrkvi/sargarepe
2 vece glavice bijelog luka
1 tikvica
Saka mladog spinata
Zacini: morska sol, suhi oregano, svjezi ruzmarin, turmerik, aleva paprika, kumin, 1 zlica putra od kikirikija
Priprema:
1. Lecu dobro isprati, staviti u duboki lonac i preliti toplom vodom. Kuhati na srednje jakoj vatri. Mrkvu oprati, oguliti i nasjeckati na kolutice pa dodati u lonac. Tikvicu oprati i naskeckati na kockice te i nju ubaciti u lonac.
2. Sve dobro zacini po volji i pustiti da se krcka jedno 45 minuta odnosno dok leca ne omeksa. Povremeno mijesati. Na samom kraju ubaciti spinat i putar od kikirikija umjesto zaprske.
~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~~
Red lentil stew
Ingredients:
1 bag red lentils
7-8 carrots
2 onions
1 zucchini
Handful baby spinach
Spices: sea salt, dry oregano, fresh rosemary, turmeric, dry paprika, cumino, 1 tbsp peanut butter
Preparation:
1. Rinse well the lentils and cover with water. Cook on medium fire. Wash and peel the carrots, cut them in circles and add to lentils. Wash zucchini, cut in cubes and add them to the pot.
2. Cook everything for about 45 minutes or until the lentils turn soft. Stir occasionally. At the end add spinach and peanut butter to make it thicker.
--
Mora biti odlicna sa ovoliko dobrih sastojaka, posebno zacina. Zanimljivo mi je da stavljas puter od kikirikija, moracu probati na ovaj tvoj nacin :)
ReplyDeleteda, da putar od kikirikija mi je najnovije otkrice! =)
DeleteOdlično izgleda. I mnogo mi se dopada dodatak kikiriki putera. Isprobam prvom prilikom.
ReplyDeleteZoki,isprobaj ga, stvarno je dobar, a kikirikij putar mu daje poseban smek..
DeleteLeća mi je jedna od omiljenijih namirnica, a ova juha je jako interesantna kombinacijom povrća i začina koji uključuju i kikiriki maslac i rado ću je isprobati.
ReplyDeletemislim da u ovu corbu mozes staviti bilo koje povrce koje volis.. a ovaj kikirikij putar je super zamjena za zaprsku..
DeleteSavrsene fotke Korice!
ReplyDeletefala Iveeek! =)
Delete