Kod vegetarijanke na blogu sam nasla ovaj recept sa tikvicama. Iskreno, bila sam vrlo skepticna kad sam ga pocela raditi, ne znam ni sama zasto. ALI da vam kazem da je ovo zaista izvrsno! Ja sam svoje tikvice dinstala i dodala par stvari.
Sastojci:
4-5 vecih tikvica
2 glavice bijelog luka
Domaci pesto od persina (ja sam napravila od korijandera)
Nekoliko kalamata maslina
Kapar po zelji
Tofu
Limunov sok
Morska sol i maslinovo ulje
Zacini po zelji (suhi oregano, bosiljak, aleva paprika..)
Priprema:
1. Tikvice oprati i narendati na tanko da budu kao flis papir. Prerezati ih po duzini da izgledaju kao tagliatelle pasta.
2. Na malo maslinovog ulja izdinstati bijeli lukac, posoliti pa dodati tikvice. Poklopiti i dinstati jedno 10-15 minuta.
3. U medjuvremenu napraviti pesto. Ubaciti u tikvice skupa sa ostalim sastojcima.
4. Tofu izdinstati na malo limunovo soka sa zacinima pa dodati i njega u tikvice.
~~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~~
Ingredients:
4-5 zucchini
2 onions
Homemade pesto
Kalamata olive and capers
Tofu
Lemon juice
Sea salt and olive oil
Season to taste (dry oregano, basil, paprika...)
Preparation:
1. Wash zucchini and shred them so they resemble tagliatelle pasta.
2. In a pan heat few tbsp of olive oil and saute onions. Add zucchini, cover and saute for 10-15 minutes.
3. In a meantime prepare pesto.
4. Saute tofu on a little lemon juice. Season to taste.
5. Mix tofu, pesto and the rest of ingredients with zucchini.
--
ae!
odlicno.. samo mi malo šteta tih mikronutrijenata što se kuvanjem unište.. I'm all for the sauted onions ali probaj i raw zucchini, "trik" je u tome da ih ostaviš 15ak+ minuta onako isečene i poprskane maslinovim uljem
ReplyDeletesigurno cu ih probati i sirove =) stvarno je ekstra ukusno!
DeleteUljepšala si mi dan i usrećila me svojom glazbenom dobrodošlicom :) Hvala ti na tome!
ReplyDeleteRecept za tikvice ću spremiti za vrijeme kad ih bude u mom vrtu.
Za sada mi je tvoja verzija privlačnija, ali ću proučiti Vegetarijankine recepte, pa možda u budućnosti isprobam i sirove.
Jako lepo igleda, ja jedva cekam prolece pa da pocne povrce kod nas, inace tikvice su mi omiljene.
ReplyDeleteKombinacija sastojaka mi je jako interesantna i sigurno je dobro i ukusno !
ReplyDelete