15 February 2013

Mafini od rogača // Carob muffins

(scroll down for English)


Na blogu posni recepti sam nasla super jednostavan recept za mafine od rogača. Možda bi pao u zaborav da nisam odmah imala sve potrebne sastojke. I mogu vam reći da je za prste polizati!!!


Sastojci:
2 solje razenog brasna
1 1/2 solja mljevenog rogaca
1 1/2 solja mljevenih pecenih ljesnjaka
1/2 solje maslinovog ulja
1 zlicica praska za pecivo
1/2 solje agave sirupa
1 solja sojinog mljeka


Priprema:
1. U posudi pomijesati sve suhe sastojke, pa dodati mokre. Sve dobro sjediniti kutlacom (smjesa ce biti gusta). Smjesu stavljati u kalupe za mafine.
2. Zagrijati pecnicu na 400 F i peci mafine jedno 20-ak minuta.




~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~~

Carob muffins

Ingredients:
2 cups rye flour
1 1/2 cup ground carob
1 1/2 cup ground hazelnuts
1/2 cup olive oil
1 tsp baking powder
1/2 cup agave syrup
1 cup soy milk



Preparation:
1. In a bowl mix dry ingredients and than add wet. Combine everything and put in muffin molds (don't worry if the mixture looks a little dry).
2. Preheat oven to 400 F and bake for about 20 minutes. 



--
ae!

6 comments:

  1. Samo što su tvoje slike mnogo lepše!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nema veze za slike.. bitan je okus.. a ovaj je fantazija! =)

      Delete
  2. Ovo je baš za mene, obožavam rogač :)
    Predivni su! I recept mi se jako svidja, odlični sastojci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. recept je vrlo jednostavan, a okus je bozanstven!

      Delete
  3. Toliko volim rogač da kod mene ništa od rogača ne prolazi nezapaženo, a posebno ne mogu proći nezapaženo ovi odlični muffini, odmah ih bilježim ! Slike i prezentacija su ti posebno lijepe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala B. isprobaj ih pa mi javi kako ti se svidjaju.. mene su naprosto odusevili!

      Delete