Ovdje sam ga kombinirala sa pastom i paradajz sosom samo u ovaj nisam stavila parmezan sir.
Sastojci:
2 solje svjezeg persina
3 cena cesnjaka
1/3 solje pikana (ili orasa)
1/4 solje maslinovog ulja
Morska sol
(1/4 solje Parmezan sira po zelji, ja ga nisam stavljala)
Priprema:
1. U procesoru samljeti pikane, cesnjak i persin. Dodati ulje i morsku sol i pulsirati dok se ne dobije kompaktna smjesa.
2. Prebaciti pesto u teglicu i cuvati u frizideru.
~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~
Parsley pesto sausce
I used it in this recipe except here I didn't put any Parmesan cheese.
Ingredients:
2 cups fresh parsley
3 cloves garlic
1/3 cups pecans (or walnuts)
1/4 cup olive oil
Sea salt
(1/4 cup Parmesan cheese if you like I didn't put any)
Preparation:
1. Combine the parsley, garlic, and pecans in a food processor and pulse until coarsely chopped. Add oil and process until fully incorporated and smooth. Season with salt.
2. Transfer the pesto in a jar and keep in fridge.
--
ae!
Upravo sam otkrila tvoj blog. Sve što sam do sada vidjela je savršeno!
ReplyDeleteRecepti su divni i ono što sam do sada pogledala, sve je zdravo.
Moje čestitke!!!
Idem sada proučiti blog detaljno.
Snježni pozdrav iz okolice Zagreba od Zeze
Nisam još pravila pesto sa peršinom. U sezoni sigurno ču isprobat.
ReplyDelete