31 July 2012
Pesto sos
Sastojci:
Svjezi bosiljak otprilike 2 solje (1 solja=cca 130g)
2 cena cesnjaka
1/3 solje pinjola ili orasa (ja sam stavila suncoketove sjemenke)
1/4 solje maslinovog ulja
1/3 solje parmezana
Prstohvat morske soli i malo papra
Priprema:
1. U blenderu samljeti pinjole/orase pa dodati bosiljak. Potom staviti cesnjak i ostale sastojke. Miksati dok se ne dobije kremasta smjesa. Zaciniti po zelji.
2. Servirati sa pastom ili krumpiricima, ili jednostavno namazati na topli 'lebac...
--
ae!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
I ja isto tako pravim pesto i mogla bih da jedem pastu s pestom svaki svakcijati dan i da mi nikad ne dosadi.
ReplyDeletei ja bas volim pastu s pestom! =)
DeleteProbala, danas! Dodala malko više belog luka, i malko manje bosiljka i tako ko zna šta još, ali sam tako junački uživala klopajući pastu! Hvala na receptu, draga moja!
ReplyDeletenema na cemu! drago mi je da si uzivala! =)
DeleteOdlican recept - fenomenalan ukus.
ReplyDeleteSuncokretove sjemenke baš odličan dodatak umjesto pinjola koje ja stavljam a i jako su skupi,baš ću probati.
ReplyDelete