Na repertoaru u basti se ovaj tjedan naslo sljedece:
Glavno jelo:
Przeni kruh
Svaku krisku su premazali sa malo ulja i isprzili na tavi.
Zuta riza sa mladim kukuruzom
Rizu su skuhali, zacinili i ubacili mladi kukuruz
Zelena salata sa avokadom
Salatu i avkoado su nasjeckali, dodali sol, papar i malo jabucnog octa
Krastavac salata
Krastavce su presjekli na pola, maknuli sjemenke i isjeckali ih. Prelili su krastavce octem u koji su dodali svjezu sjeckanu mentu, malo rendanog svjezeg djumbira, soli i papra.
Dinstani patlidzan
Na tavi su izdinstali luk na malo ulja, pa dodali papriku, gljive, paradajz i patlidzan. Zacinili po guštu.
Dezert:
Breskve sa granolom u grckom jogurtu
Breskve su nasjeckali na kriske, prelili jogurtom i na vrh posuli granolu sa bademima
Sve u svemu jos jedan uspjesan tjedan usprkos velikoj vlagi...
Napredak u bastama:
Dinje
--
No comments:
Post a Comment