06 March 2013

Peticija // Petition Save Our Seaport!

(scroll down for English)

Nemam nikakav recept da podijelim sa vama (poduzi post o putovanju u Kaliforniju je u toku!). U medjuvremenu bi zeljela sa vama da podijelim tuzno stanje Njujorskog Seaport-a. Vijesti i novine vise o tome ne pisu, ali stanje nakon one Sendi oluje u tom dijelu grada je katastrofalno. Danas smo imali sastanak u muzeju i hodajuci po starim neravnim ulicama Seaport je izgledao kao grad duhova. Sve radnje su i dalje zatvorene, prilaz brodovima nedostupan, i te pokoji prolaznik koji zurno bjezi od bure i kisnih kapi. Nisam imala srca nista ni da slikam. Vidjeti to mjesto tako pusto je srceparajuce.

U toku je potpisivanje peticije da se taj dio gada stavi pod zastitu grada. Onima koji me znaju ova prica ce mozda zvucati poznata od pred koju godinu kad smo spasavali brodove i kad smo znance i neznance potezali za rukave ne bi li stali uz nas. Doslo je vrijeme da vas jos jednom ugnjavim da potpisete!!! Ne trazimo novce, samo potpise ne bi li ocuvali jedan historijski dio grada skupa sa nasim brodovima! Znam da mozda mnogima od vas taj Seaport nista ne znaci, ali ako ste procitali bar jedan moj post u kom pisem o Seaportu i brodovima (I. dio & II. dio) znali bi sa koliko ljubavi pisem na tu temu i mogli bi zakljuciti da mi znaci mnogo.



Vise o nasoj organizaciji Save Our Seaport mozete procitati ovdje.
I na nasem blogu.



~~~~~~~~~~~ English translation ~~~~~~~~~~~

I don't have any recipe for you today. I would like to share with you South Street Seaport's current situation. You can't read about it in the newspapers and you probably can't see it on the news but the situation is dire. Today we met at the Museum and it was scary and sad to walk on the streets that looked like ghost town. All the stores closed and only a few souls running away from the wind and the rain drops.

Save Our Seaport Coalition is collecting signatures to:
PRESERVE THE FULTON FISH MARKET
STRENGTHEN THE SOUTH STREET SEAPORT MUSEUM
GIVE NEW AMSTERDAM MARKET A PERMANENT HOME



Read more about Save Our Seaport coalition HERE.
And on our blog



--
ae!

No comments:

Post a Comment