Ah, sto volim ove recepte u kojima pomijesas sve sastojke, a oni se dalje sami peku ili kuhaju. Evo jedna posna proja. Masline i mladi luk su pun pogodak. Nesatala je dok si rekao "proja". =)))
1,5 solja kukurnuznog brasna
1,5 solja pirovog brasna
100 ml maslinovog ulja
500 ml vode (moze i mineralne)
1 zlicica morske soli
1 zlicica praska za pecivo
Saka sjeckanih maslina
5 strucaka mladog luka
Priprema:
1. Pomijesati brasno i prasak te dodati mokre sastojke. Na kraju ubaciti sjeckane masline i sitno sjeckani mladi lukac. Smjesu preliti u kalup oblozen pek papirom (smjesa mora biti tecna, ako nije mozete dodati jos malo vode).
2. Pecnicu zagrijati na 220 F i peci jedno 30-40 minuta. Probati cackalicom, ako izadje cista onda je gotovo.
~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~
Cornbread
Ingredients:
1,5 cup corn flour
1,5 cup spelt flour
100 ml olive oil
500 ml water (or mineral water)
1 tsp sea salt
1 tsp baking powder
Handful chopped olives
5 scallions
Preparation:
1. Mix both flours and baking powder.and add all the wet ingredients. At the end put chopped olives and chopped scallions. Mixture should be liquid-ish. If not, add more water until you can pour the mixture in a baking mold covered with baking paper.
2. Preheat an oven to 350 F and bake for about 30-40 minutes. Poke the mixture with a toothpick and if it comes out clean it's baked.
--
ae!
Odlična je... I ja volim takve recepte. najbolji su za napraviti uveče, a sutra ujutro nositi za užinu... :)
ReplyDeleteHm, još unutra ubaciti ostatke šunke i ovo postaje odličan recept kako iskoristiti ostatke uskršnjeg doručka
ReplyDeleteI meni se čini da bi malo šunkice popravilo stvar iako ne kažem ni da je ovako loša;)...al džabe ja pričam;)
ReplyDeleteOvo je najbolji recept za proju, ja stavim sjemenke i u plitki pleh pa ima puno korice, pecem ga cesto, superje!
ReplyDelete