31 March 2013

Posna proja sa maslinama i mladim lukom // Cornbread with olives and scallions

(scroll down for English)


Ah, sto volim ove recepte u kojima pomijesas sve sastojke, a oni se dalje sami peku ili kuhaju. Evo jedna posna proja. Masline i mladi luk su pun pogodak. Nesatala je dok si rekao "proja". =)))

Sastojci:
1,5 solja kukurnuznog brasna
1,5 solja pirovog brasna
100 ml maslinovog ulja
500 ml vode (moze i mineralne)
1 zlicica morske soli
1 zlicica praska za pecivo
Saka sjeckanih maslina
5 strucaka mladog luka

 Priprema:
1. Pomijesati brasno i prasak te dodati mokre sastojke. Na kraju ubaciti sjeckane masline i sitno sjeckani mladi lukac. Smjesu preliti u kalup oblozen pek papirom (smjesa mora biti tecna, ako nije mozete dodati jos malo vode).
2. Pecnicu zagrijati na 220 F i peci jedno 30-40 minuta. Probati cackalicom, ako izadje cista onda je gotovo. 




~~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~

Cornbread



Ingredients:
1,5 cup corn flour
1,5 cup spelt flour
100 ml olive oil
500 ml water (or mineral water)
1 tsp sea salt
1 tsp baking powder
Handful chopped olives
5 scallions

Preparation:
1. Mix both flours and baking powder.and add all the wet ingredients. At the end put chopped olives and chopped scallions. Mixture should be liquid-ish. If not, add more water until you can pour the mixture in a baking mold covered with baking paper.
2. Preheat an oven to 350 F and bake for about 30-40 minutes. Poke the mixture with a toothpick and if it comes out clean it's baked.


--
ae!

4 comments:

  1. Odlična je... I ja volim takve recepte. najbolji su za napraviti uveče, a sutra ujutro nositi za užinu... :)

    ReplyDelete
  2. Hm, još unutra ubaciti ostatke šunke i ovo postaje odličan recept kako iskoristiti ostatke uskršnjeg doručka

    ReplyDelete
  3. I meni se čini da bi malo šunkice popravilo stvar iako ne kažem ni da je ovako loša;)...al džabe ja pričam;)

    ReplyDelete
  4. Ovo je najbolji recept za proju, ja stavim sjemenke i u plitki pleh pa ima puno korice, pecem ga cesto, superje!

    ReplyDelete