
Sastojci za tijesto:
1 1/4 salica brasna
1 stick putra (cca 110 g)
1/4 salica vode
Sastojci za filu:
1 mrkva
3 tikvice
feta sir
spinat
so i papar
2 jaja
1/4 salice brasna

Priprema:
1. Napraviti tijesto za pitu. Umijesati brasno putar i vodu; izvaljati tijesto i staviti u pleh.
2. Izrendati tikvice i mrkvu. Posoliti i ostaviti da se cijedi.

3. Umjesati jaja, feta sir i brasno.
4. Izdinstati spinat na maslinovom ulju.
5. Rukom dodatno jos iscjediti tikvice i mrkvu (oboje imaju puno vode) i pomijesati sa smjesom jaja i sira.
6. Ugrijati pecnicu na 375 F.
7. Staviti citavu smjesu na tijesto i na vrh staviti izdinstani spinat.

8. Smanjiti pecnicu na 320 F i peci 30 minuta.
Savjet:
Za bolje sjedinjenje smjese ja sam par puta promjesala smjesu tokom pecenja u pecnici.
No comments:
Post a Comment