06 June 2013

Povratak u vrtove // Back in the gardens

Ovo ce biti post bez hrane, jer stigao je onaj period pred ljeto kad nemam vise slobodnog vremena. Danas nece biti recepta jer ne stignem boraviti u kuhinji. Ovaj cijeli tjedan sam se hranila kako sam stigla--voce, sjemenke i neke usputne salate i sendvici. Nista konkretno! A da vam ne pricam kako jedva cekam da tjedan zavrsi!! Zadnja dva tjedna balansiram juracanje u Bronks, posjete bastama, brod, kejtering, kancelariju, popodnevne intervjue sa klincima koji ce ovo ljeto raditi samnom.. Pred 10-ak dana su gospoda u kancelariji odlucili malo promjeniti server za kompjutere. Mislim da se razumijemo kad kazem "kancelarija" nas ima preko stotinjak i razasuti smo na 3 kata, kancelarije su nam katakombe. Nije rijetkost da se novajlije ponekad izgube! Otom je jos veci kaos jer sve sezonske pijace pocinju pocetkom jula pa su tako svi u nekoj strci, jurnjavi i planiranju u posljednji tren. Tako prvih par dana uopce nismo imali pristup radnom emailu, a potom se ispostavilo da bas moja malenkost skupa sa jos nekolicinom drugih smrtnika moze pristupiti emailu samo ako se ulogujemo sa kompjutera u kancelariji. Logovanje sa bilo kojeg drugog kompjutera zavrsava uzastopnim error porukama i blagim povecanjem tlaka. Tako da u kancelariji provodim vise vremena nego sto bi htjela. Jucer sam poslje svih tih intervjua, koji su se zavrsili kasnije nego sto su trebali, zahvaljujuci svima koji su me pocastili da ne stignu na vrijeme, ostala zakljucana, sa ispraznjenim telefonom, kljucem u rancu do kojeg nisam imala pristup jer je ostao zakljucan sa druge strane vrata i uz sve to ni zive duse kojoj bi mogla nesto doviknuti! Sve je dobro kad naletis na cistaca podova pa pozajmis njegov telefon =)

Na brodu takodjer provodim vremena vise nego inace. Obicno poslje posla pravac kancelarija, poslje kancelarije pravac brod, a poslje broda pravac krevet! (uz nadanje da mi do kuce nece trebati 3 dana jahanja, jer ovi iz podzemne tako imaju divan obicaj da poslje ponoci mjenjaju linije, tako da ono sto ide u jednom pravcu ide u drugom, a ono sto inace ide u drugom ide u nekom sasvim trecem---ili ne ide uopce). Ali usprkos svim tim pravcima, manjim ogrebotinama i cudnom vremenu (cas vruce, cas hladno) plovidbe i treninzi su i vise nego zabavni!






U bastama se vec vidi napredak! Jagode su se napokon zacrvenile. Zacini su uveliko vec izrasli (kadulja, ruzmarin, menta). Pored standardnih zacina ove godine smo posadili i neke nove, malo uzbudljivije biljcice. Neki dan sef mi kaze da probam list biljke koja se zove toothache plant. I ja otkinem listic i zvackam, zvackam.. Kazem ja "pa nista ne osjetim!" A sef ce na to smjeskajuci mi se "zvaci jedno 30-ak sekundi". Kad ono stvarno nakon 30-ak sekundi zvakanja samo jednog listica osjetis kako ti trne jezik, kao kad ti zubar da anesteziju, i prosiri se lagani okus slican menti pomijesan sa onim svima nam dobro znanim mirisom kad udjes u zubarsku ordinaciju! Poprilicno sam sigurna da se klincima ovo uopce nece svidjeti. Ta biljka se zaista koristi kao prirodno sredstvo protiv zubobolje. Druga biljka je lemon verbena koja kad se proba ima limunkasti okus. Super ide uz ribu i marinade. Jedva cekam da isprobam caj! Ima jos i drugih vrsta, ali o tome neki drugi put =)







Stay tuned...

--
ae!

4 comments:

  1. I jaoooooo......ja bi dobila napad panike! Stari dobri Schooner.....nedostaje!

    ReplyDelete
  2. Sto se tice radova u vrtu, znam kako ti je... Kao što neko reče, više ni kuću ne stignem očistiti...
    A vidim da ti ni ostale obaveze ne pomažu... :( Ali bar je u vrtu divno! :)

    ReplyDelete
  3. Kod mene je vrt trenutno na čekanju, svaki dan pada kiša.
    Raspored ti je i više nego naporan, ne znam kako bih to izdržala, vjerojatno ti pogled s mora puni baterije za novi dan.

    ReplyDelete
  4. Eeeej Jovanče, ma super ti je!! Prija kad se stvari ubrzaju same od sebe. Pogotovo kad je tako neki dobar đir kao tvoj(izuzimam onaj baksuzluk kad si ostala zaključana:))

    Baš ti zavidim na tom vašem zajedničkom vrtu...Koliko dobre energije...
    Obožavam verbenu, njen miris. Dona Karan ima novi parfem sa njenom esencijom, znaš kako je divan...Pravi letnji. Jako mi je žao što nisam kupila...

    Drago mi je da i pored te strke i zbrke stigneš uživati na brodu:)

    ReplyDelete