09 September 2012
Punjene tikvice
Sastojci:
4-5 tikvica
1 glavica bijelog luka
2-3 cena cesnjaka
1 srednje veliki paradajz
6-7 sampinjona
150g feta ili mozarela sira
saka mljevenih ljesnjaka
100 g prezle
prstohvat morske soli
malo svjezeg bosiljka i oregana
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, prerezati ih na pola i izvaditi im sredinu. Unutrasnjost posusiti papirom.
3. Na malo maslinovog ulja izdinstati lukac pa ubaciti izdubljenu unutrasnjost tikvica, paradajz, gljive, prezlu, ljesnjake, zacine i na kraju kad se smjesa malo prohladi ubaciti sir.
4. Tikvice filati sa smjesom.
5. Zagrijati pecnicu na 180 C i peci tikvice jedno pola sata prekrivene folijom, a potom narednih 15-ak minuta bez folije dok ne dobiju smedjkastu boju.
--
ae!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Odličan prilog ili lagano samostalno jelo
ReplyDeletebas tako! mi smo ga imali kao prilog i mogu ti reci da sam se bas iznenadila koliko je dobro ispalo =)
DeletePredivno, prvo mi se ucinilo da je meso, jako zanimljivo sa ljesnicima :)
ReplyDeleteiznenadjujuce je dobrog okusa.. ni ja nisam ocekivala da ce biti bas TOLIKO ukusno! =)
DeleteImam tikvice,moracu da ovo probam dodatak ljesnjak..bas me zanima okus !! :)
ReplyDelete