14 September 2012
Ljubičasti krumpir
Neki dan sam sa pijace doteglila, izmedju ostalog i 2 kg ovog predivnog ljubicastog krumpira, pa rek'o da ga iskoristim za laganu veceru sa salatom..
Sastojci:
6-7 srednje velikog ljubicastog krumpira
1/4 solje maslinovog ulja
1 limun
grancica ruzmarina
malo suhog bosiljka
1/2 zlicice morske soli
Priprema:
1. Krumpir oprati, oguliti i narezati na kolutove.
2. Rernu zagrijati na 350 F.
3. U vatrostalnoj posudi izmjesati krumpir sa isjecdjenim limunovim sokom, maslinovim uljem i zacinima. Ruzmarin mu daje poseban smek! Prekriti posudu folijom i peci krumpir jedno sat i 30 min.
Prilog:
Salata: 1 paprika, 2 mlada kukuruza, pola glavice luka, 1 krastavac, saka suncekortevih sjemenki i saka suhih brusnica i pola glavice zelene salate---sve oprati i nasjeckati, dodati malo maslinovog ulja, isjedjen limunov sok, malo morske soli i dobro promijesati.
--
ae!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
zanimljiva biljka i ručak, jel to možda batat?
ReplyDeletenije batat, takva je ljubicasta vrsta krumpira..
Deletemoram se pohvaliti da sam ove godine i ja imala doma ovakav krumpir, na proljeće igrom slućaja jedna žena mi je ponudila nekoliko krumpira za psaditi, na žalost nije ga bilo puno i bio je skroz sitan, ali simpatičan je
ReplyDeleteovako kuhan je baš super, svi se čude što je to