11 August 2012

I još jedan grupni ručak u Bronksu


Ljetni program se blizi kraju.. Pretposljednji rucak je opet bio u karibskom stilu:

Integralna pasta sa alfredo sosom
Dinstani kelj
Mangú sa kuhanim šparogama sa mrkvom/šargarepom
Mangú je tradicionalno jelo sa kariba. Obicno ide uz przenu salamu i sir, a mi smo radili vege-varijantu sa povrcem.

Sastojci:
 3 neociscene plantain (vrsta banana)
1 litra vode
1/4 solje maslinovog ulja
1 bijeli luk
prstohvat soli
dinstano povrce

Priprema:
Banane neoljustene kuhati jedno 20-ak minuta. Oguliti ih kad se skuhaju i malo prohlade. Na tavi zagrijati ulje i izdinstati posebno lukac, a posebno povrce. Banane izgnjeciti i na njih staviti lukac i povrce.

Za dezert: voćna salata



--
ae! 


1 comment:

  1. Baš lepo i druženje a i klopa... uz ovu prelepu baladu, još bi bilo bolje...

    ReplyDelete