30 August 2012

Gost na blogu: Vanessa & njeni brownies | Guest on blog: Vanessa & receta para brownies

Ovo je Vanessa, jedna od tinejdzerki koja je ovo ljeto radila samnom. Evo sta ona kaze o sebi: rodjena je u Bostonu, ali je odrasla u Dominikanskoj Republici. Voli uciti nove stvari kao sto je isprobavanje novih recepata, avanture, tradicije raznih zemalja i spremanje kuce. Studira arhitekturu i psihologiju i zeli postati prevodioc za jezik gluhih. Zanimljiv detalj o njoj: slaze sa svakom vrstom ljudi.

(desplácese hacia abajo para españoles)

Predstavljam vam i njen recept za "brownies" koji su joj odlicno ispali:


BROWNIES
Recipe by Learn It Grow It Eat It intern Vanessa Tejada 

8 x 8 baking pan
Ingredients:
6 tablespoon unsweetened cocoa
¼ cup of butter
1 cup of sugar
1/2 cup of flour
½ teaspoon of vanilla
¼ teaspoon of salt
2 eggs
1 cup toasted pecans

Direction:
Melt the ¼ cup of butter completely on the microwave or in a pan, stir this into the unsweetened cocoa. Then, add the sugar, eggs, vanilla, flour and salt. MAKE SURE WHILE YOU ARE ADDING INGREDIENTS THAT YOU MIX VERY WELL. On your baking pan spread some butter and add flour on top to make a cover.  Baked on 325 degrees for 30-45 min.  Poke the brownies with a toothpick, if the toothpick comes clean the brownies are DONE!!!!!



versión española

Receta para brownies
Receta escrita por Learn It Grow It Eat It intern Vanessa Tejada


Ingredientes:
6 cucharadas de cocoa sin azúcar
¼ taza de mantequilla
1 taza de azúcar
½ cucharadita de vainilla
¼ cucharadita de sal
2 huevos
1 taza nueces tostada


Preparación:
Derrite  ¼  taza de mantequilla completa en el microonda o en un cardero/sartén, échelo en la cocoa y menéelo asta que se junten. A continuación, agregue el azúcar, los huevos, la vainilla, la harina y la sal. ASEGURESE DE QUE MIENTRAS NO SE ANADEN CADA  INGREDIENTES QUE USTED MEZCLE MUY BIEN NO LO DEJEN DE MEZCLAR. En el molde para hornear extendió un poco de mantequilla y añadir la harina en la parte superior para hacer una tapa. Cocido al horno en 325 grados por 30-45 minutos. Meter los brownies con un palillo, si el palillo salga limpio los brownies ya está!!!!





 BROWNIES (prijevod)

Sastojci:
5 zlica gorkog kakao praha
1/4 solje putra
1 solja secera
1/2 solje brasna
1/2 zlicice vanile
1/4 zlicice soli
2 jaja
1 solja przenih pecana (vrsta sjemenki, ne znam dal kod nas ima prevod za tu vrstu!?)

Priprema:
1. Rastopiti putar i u njega pomijesati kakao prah. Dodati jaja, vanilu, brasno i sol. Sve sastojke dobro pomijesati. Pleh premazati putrom i posuti brasnom. Smjesu preliti u pleh i peci 20-45 min na 325 F. Ubosti cackalicu, ako izadje cista brownies su gotovi!



--
ae!




2 comments:

  1. Bravo za Vanessu! Super mi je kad vidim da se tinejdžeri zanimaju za kuhanje, posebno za kolače.

    ReplyDelete
  2. ovo ljeto smo imali super klince, svi su bili najvise zainteresirani za kuhanje =)

    ReplyDelete