Ljetni program se blizi kraju.. Pretposljednji rucak je opet bio u karibskom stilu:
Integralna pasta sa alfredo sosom
Dinstani kelj
Mangú sa kuhanim šparogama sa mrkvom/šargarepom
Mangú je tradicionalno jelo sa kariba. Obicno ide uz przenu salamu i sir, a mi smo radili vege-varijantu sa povrcem.
Sastojci:
3 neociscene plantain (vrsta banana)
1 litra vode
1/4 solje maslinovog ulja
1 bijeli luk
prstohvat soli
dinstano povrce
Priprema:
Banane neoljustene kuhati jedno 20-ak minuta. Oguliti ih kad se skuhaju i malo prohlade. Na tavi zagrijati ulje i izdinstati posebno lukac, a posebno povrce. Banane izgnjeciti i na njih staviti lukac i povrce.
Za dezert: voćna salata
--
Baš lepo i druženje a i klopa... uz ovu prelepu baladu, još bi bilo bolje...
ReplyDelete