02 November 2014

Slatki kruh sa žutom tikvicom | Sweet zucchini bread

(scroll down for English)
Da malo razbijem monotoniju recepata sa bundevom, evo jedan sa tikvicom što je izašao u posljednjem broju online časopisa 24Kitchen. Ovaj recept možete naći na stranama 58-61.


Sastojci:
1 solja integralnog brasna (125g)
1 zlicica praska za pecivo
1/4 zlicice anis sjemena
Prstohvat morske soli
1 ribana zuta ljetna tikvica (225 g)
1 jaje
1/3 solje meda
Sok od jednog limuna
1/2 solje maslinovog ulja

Priprema:
1. Zagrijati pecnicu na 180 C.
2. Tikvice oprati, izribati te iscjediti sok rukama.
3. U jednoj posudi pomijesati brasno, prasak, anis i sol.
4. U drugoj posudi umutiti jaje, med i limunov sok. Dodati ulje i ribane tikvice. Ubaciti brasno i mikserom sve dobro umutiti.
5. Preliti u kalup oblozen papirom za pecenje i peci 20-25 minuta. 



~~~~~~~~~~~ English ~~~~~~~~~~
Sweet zucchini bread


Ingredients:
1 cup whole-wheat flour
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon anise seeds
Pinch of sea salt
1 grated yellow summer zucchini
1 egg
1/3 cup honey
Juice of one lemon
1/2 cup olive oil
 
Preparation:
1. Preheat the oven to 350 F.
2. Wash zucchini, grate it and squeeze the juice with hands.
3. In one bowl mix flour, baking powder, anise and salt.
4. In another bowl, whisk the egg, honey and lemon juice. Add oil and grated zucchini. Add flour mixture and mix until everything is combined.
5. Pour the mixture into a mold lined with baking paper and bake for 20-25 minutes.


--
ae!

2 comments:

  1. Baš je fora ovako prošaran žutim nitima, a sigurno je i jako ukusan

    ReplyDelete
  2. Obožavam žutu tikvicu, ali sad je malo ređe nađem u prodavnici. Odlična ideja za slatki hleb.

    ReplyDelete