Ukiseljene rotkvice
Sastojci:
Svježe rotkvice
100 ml vode
100ml bijelog octa
1 žličica morske soli
crni papar
1 čen češnjaka
čili paprika
Grančica ružmarina ili majčine dušice ili mirođije
Priprema:
1. Rotkvice oprat i očistiti te ih iozrezati na kolutiće.
2. U zdjeli zagrijati vodu, ocat i sol do ključanja.
3. U međuvremenu oprati teglice i osušiti ih u rerni.
4. Napuniti teglice rotkvicama i preliti ih tekućinom. ubaciti češnjak, papar te ako hoćete ljuto dodati čili papričicu. Po želi dodati začine mirođiju, majčinu dušicu ili ruzmarin.
5. Poklopiti i ostaviti da se ohladi. Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja držati u frižideru.
~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~
Pickled radishes
Ingredients:
Fresh radishes
100 ml water
100ml white vinegar
1 teaspoon sea salt
crushed black peppercorns
1 clove of garlic
red chili pepper
Sprig or thyme or rosemary
Preparation:
1. Wash the radishes and trim off the leaves and stalks. Slice into thing rings.
2. In a pan, heat water, vinegar and salt. Raise to a boil and remove from heat.
3. Wash the jars and put them to dry in the preheated oven.
4. Pack radishes into warm jars and pour over the hot liquid. Add garlic and fresh crushed peppercorns. If you want them a bit spicy add chili pepper.
5. Add a fresh sprig of dill, rosemary or thyme. Cover and allow to cool. Keep in cool and dry place.
--
ae!
Obično u proljeće imam viška u vrtu, ovo je izvrsna ideja.
ReplyDeleteHvala za recept!