I dok vam spremam jedan post o tome šta smo radili prošli vikend u Sjevernoj Karolini i koja čuda sve tamo rastu, evo jednog recepta koji čeka na objavu već skoro godinu dana. Prošle jeseni kad sam se vratila sa mojih putočestvija objavljivala sam neke druge stvari i tako je prošla sezona bundeva. No kako prođe tako dođe, nisam se ni okrenula a eto još jedne jeseni i još jedne sezone bundeva. Ovo je recept moje mame koja je ove kiflice spremala jesenas kad sam bila kući. Kiflice su vrlo jednostavne za napraviti, a takoooo dobro idu uz jutarnju šolju bijele kave!
Sastojci:
1 šolja kreme od bundeve
2 šolje integralnog brašna
2 žlice praška za pecivo
1 1/2 žličica đumbira u prahu
1/2 šolje grubo sjeckanih lješnjaka
šaka suhih brusnica
3 žlice meda
2-3 žlice sojinog, bademovog ili rižinog mlijeka (ili vode)
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 C.
2. U posudu prosijati brašno, prašak za pecivo i đumbir u prahu. Dodati med, lješnjake, brusnice i kremu od bundeve. Miksersom sve dobro sjediniti. Po potrebi dodati žlicu po žlicu mlijeka/vode.
3. Raditi male loptice ili trokute i stavljati ih na pleh obložen pek papirom.
4. Peći ih jedno 20-ak minuta (zavisno od jačine pećnice).
~~~~~~~~~~ English ~~~~~~~~~~
Butternut squash buns
1 cup squash puree
2 cups whole-wheat flour
2 tablespoons of baking powder
1 1/2 tsp ginger powder
1/2 cup coarsely chopped hazelnuts
a handful of dried cranberries
3 tablespoons honey
2-3 tablespoons of soy, almond or rice milk (or water)
Preparation:
1. Heat the oven to 350 F.
2. In a bowl sift the flour, baking powder and ginger powder. Add honey, nuts, cranberries and cream of pumpkin. With a blender mix all well to combine. If necessary, add a few tablespoons of milk or water.
3. Make small balls or triangles and place them on a baking sheet lined with baking paper.
4. Bake them for about 20-25 minutes (depending how strong your oven is).
--
ae!
VOlim!
ReplyDeleteJako volim ovakva peciva, a obzirom na sastojke sigurna sam u odličan okus. Krasno i izgledaju !
ReplyDelete