Sastojci:
1 šolja pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 šolje smeđeg šećera
120 ml bademovog mlijeka
50 ml maslinovog ulja
5 krušaka i 1/2 šolje malina (ili borovnica)
Za posipanje:
3/4 šolje brašna
3 žličice smeđeg šećera
30 ml kokosovog ulja
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 ° C.
2. U zdjeli kombinirati brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodati mlijeko i ulje te miješati mikserom da se sve sjedini. Tijesto preliti u kalup prekriven papirom za pečenje. Po vrhu poslagati kriške krušaka i maline.
3. Za posipanje pomiješati sva tri sastojka i prstima izmješati brašno da se dobiju mrvice. Posuti ih preko voća i prekriti folijom.
4. Peći na 200 C 15 minuta potom smanjiti na 160 C, skinuti foliju i peći još 20 minuta.
~~~~~~~~~~ English ~~~~~~~~~~
Wannabe-pear crumble cake
1 cup flour
1 tsp baking powder
1/2 cup brown sugar
120 ml almond milk
60 ml olive oil
5 pears and 1-2 cup raspberries (or blueberries)
Sprinkle:
100 g ( 3/4 cup plus 1 1/2 tablespoons) flour
50 g (1/4 cup) sugar
60 g (1/4 cup) refined, soft coconut oil
Preparation:
1. Preheat oven to 400°F.
2. In a bowl combine flours, baking powder,
and sugar. Add milk and oil and stir until the batter is
mostly smooth. Pour the batter into the pan covered with baking paper. Top
tightly with halved pears and raspberries.
3. Combine all the ingredients for the
topping and knead until the oil is well incorporated. Form crumbs and
sprinkle on top of the cake. Cover with aluminum foil.
Vjerujem da je jednako dobar sa svim vocem ili u kombinacijama dvije vrste.
ReplyDeleteNešta kao čini mi se ukusno!
ReplyDeleteJoš ja mislim kakve su ti to roze kruške, pa onda u receptu pročitam da su maline. :) Divan kolač! :)
ReplyDelete