29 June 2012

Krumpirići na mediteranski način

Sastojci:
1/3 solje maslinovog ulja
1 1/2 solja vode
3 cena cesnjaka, sitno sjeckanog
1/4 solje svjeze isjedjenog limunovog soka
1 zlica suhe majcine dusice
1 zlica suhog ruzmarina
par listica lovora
par zrnaca cijelog papra
6 krumpira, opranih, ociscenih i prelovljenih na cetvrtine



Priprema:
1. Zagrijati pecnicu na 350 F (180 C)
2. U maloj posudi pomijesati ulje, vodu, sjeckanih cesnjak, limunov sok i zacine.
3. Posloziti krumpire u ciniju za pecenje. Preliti pripremljenu smjesu preko krumpira. Prekriti ciniju folijom i peci sat i po vremena. Krumpire okrenuti nakon 45-50 minuta pecenja.




Prilog:
Punjene gljjive i mahune kuhane na pari sa mrkvom.



--
ae! 

2 comments: