Ovo je ujedno i moja ulaznica za ovomjesecnu igru Ajme, koliko nas je! -- domacica je Petra sa bloga Thursday's cooking, a tema su tresnje..
1 zlica pravog istarskog maslinovog ulja---ako nemate istarsko dobro ce biti i obicno =)
1 glavica bijelog luka
2 cena cesnjaka
1 ljuta papricica
1 solja tresanja ociscenih od spica
4 kruske, malo tvrdje
1/2 solje suhih brusnica
1/2 solje octa/sirceta
sok od dve narandze
prstohvat morske soli
Priprema:
1. U tavi/tignju na malo maslinovog ulja izdinstati isjeckani lukac i cesnjak. Dodati ostale sastojke i dinstati jedno 20-ak minuta dok kruske sasvim ne omeksaju. Pomjesati povremeno.
2. U staklenki, dobro zatvorenoj, ovaj chutney moze stajati u frizideru do 2 mjeseca.
I naravno, peteljke susim za caj!
--
ae!
Zanimljiv recept
ReplyDeleteUvek zelim da napravim neki chutney, a nisam jos nikada...
ReplyDelete