Dok ne sredim utiske sa otvaranja sezone pijaca evo jednog jednostavnog recepta.. Brownies nisu ništa novo na mom blogu. Radila sam ih u raznim kombinacijama, ali u ovoj još nisam. Pred jedno dve nedelje kad sam bila na pijaci naišla sam i na prve trešnje ove sezone, odmah sam ih ugrabila.. Na ribizle sam naišla kad sam već odlazila sa pijace, cijena im je bila "glava boli-uši otadaju", ali morala sam ih uzeti jer ih gotovo svake godine propustim..
Sastojci:
200 g Lindt 70% tamne čokolade
3 žlice kokosovog ulja
1/2 solje smeđeg šećera
50 ml jogurta
3 jaja
1/3 šolje integralnog brašna
1 šolja očišćenih trešanja
1/2 šolje očišćenih ribizli
Priprema:
1. Čokoladu otopiti na pari skupa sa šećerom i uljem.
2. Umutiti jaja te dodati jogurt i brašno.
3. Otopljenu čokoladu pomiješati sa smjesom brašna i mikserom sve dobro smiksati.
4. Ubaciti oprano voće očišćeno od peteljki i košpica.
5. Smjesu izliti u kalup ili pleh obložen pek papirom.
6. Pećnicu zagrijati na 180 C i peći 30-ak minuta. Ako koristite kalup za mafine onda 20-ak.
~~~~~~~~~~~ English version ~~~~~~~~~~~
Brownie with fresh fruit
Ingredients:
200 g good chocolate
3 tbsp coconut oil
1/2 cup brown sugar
50 ml greek yogurt
3 eggs
1/3 cup whole wheat flour
1/2 cup fresh currants
200 g good chocolate
3 tbsp coconut oil
1/2 cup brown sugar
50 ml greek yogurt
3 eggs
1/3 cup whole wheat flour
1/2 cup fresh currants
1 cup fresh cherries
Preparation:
1. Melt the chocolate over the steam together with sugar and coconut oil.
2. Beat the eggs and add yogurt and flour.
3. Add melted chocolate with flour batter.
4. Add washed fruit.
5. Pour the batter into a desired mold.
6. Preheat oven to 350 F and bake brownies for about half an hour. If you're baking them in a muffin molds 20 min is enough.
Preparation:
1. Melt the chocolate over the steam together with sugar and coconut oil.
2. Beat the eggs and add yogurt and flour.
3. Add melted chocolate with flour batter.
4. Add washed fruit.
5. Pour the batter into a desired mold.
6. Preheat oven to 350 F and bake brownies for about half an hour. If you're baking them in a muffin molds 20 min is enough.
--
Odlično izgleda! Nisam nikad probala brownie s voćem, morat ću to pothitno ispraviti. Jako mi se sviđa ovaj zelenkasti tanjur :)
ReplyDeleteuu, ja brownie vise bez voca ne spremam.. voce mu daje malo svjeziji okus tako da mozes sibnuti koje god sezonsko voce.. =)
DeleteHm, nema šale, kod tebe sve zdravije nego što bi čovjek očekivao! :) Divni su! <3
ReplyDeleteSimpa ti ova muzika! :)
hahaha, dobra si! doduse ne znam koliko je ovo bas zdravo, ali coklada i voce--ne mozes omasiti =))
DeleteMmmmmmm savrsenstvo!
ReplyDeleteKolačić mi je super, kombinacija koju neću propustiti i sigurno ga pravim. A što se cijena voća tiče i mene uglavnom zaboli glava ali opet kupim :) Slike su mi super !!
ReplyDelete