07 February 2013

Čokoladne pljoskice // Mendiants

(scroll down for English)

Ne znam da li mi imamo naziv za ove cokoladne pljoskice, ali meni su mnogo simpaticne. One su samo istpljena cokolada na individualni nacin. Poslije dobijes cokoladu bas onakvu kakvu TI volis. Evo kako sam je na napravila..


Sastojci:
250 g kvalitetne tamne cokolade (bar 70-80% tamne)
Za posipanje: sjeckani bademi/orasi/pikani, suhe brusnice/grozdjice/smokve, mljeveni pistaci, kokos, nar, chia/lanenen sjemenke... Masta moze svasta! =)


Priprema:
1. Cokoladu rastopiti na pari. Pek-papir staviti na pleh (ili tacnu) te zlicom sipati cokoladu na pek-papir. Posipati cokoladu po zelji, te je staviti u frizider na par sati da se dobro stisne!





~~~~~~~~~~~ English translation ~~~~~~~~~~~

Mendiants

Ingredients:
250 g good quality dark chocolate (70-90%)
For sprinkling: chopped nuts, coconut, dry figs/cranberries/raisins, pomegranate, chia/flax seeds... Use your imagination =)


Preparation:
1. Melt the chocolate on steam. Cover baking sheet with baking paper and with a spoon put melted chcolate on the paper. Sprinkle as you desire and leave in fridge to harden.



--
ae!

4 comments:

  1. Ove pločice su ti baš baš divne. Gotove po radnjama su kod nas u krv skupe. Ne znam zašto odlažem da ih pravim. U stvari, znam. Zato što bi ih pojela dok trepneš. :)

    ReplyDelete
  2. Ovo bi mogla raditi za poklone, predivne su;)

    ReplyDelete
  3. Mediants je omiljen na blogovima i obično mi izgledaju kao bezvezne hrpice čokolade i nikad me nisu zainteresirali. Ovi tvoji su savršenog izgleda i prezentacija je odlična!

    ReplyDelete
  4. Odlicno izgledaju, prelepo...Hvala za nominaciju za Kuvarigrice, ma slabo ih ja igram..pocele su avne 2008.g i onda sam bila redovna sada slabije..ali tim smo koji donosi pobedu hahah!

    ReplyDelete