14 September 2012

Ljubičasti krumpir


Neki dan sam sa pijace doteglila, izmedju ostalog i 2 kg ovog predivnog ljubicastog krumpira, pa rek'o da ga iskoristim za laganu veceru sa salatom..


Sastojci:
6-7 srednje velikog ljubicastog krumpira
1/4 solje maslinovog ulja
1 limun
grancica ruzmarina
malo suhog bosiljka
1/2 zlicice morske soli

Priprema:
1. Krumpir oprati, oguliti i narezati na kolutove.
2. Rernu zagrijati na 350 F.
3. U vatrostalnoj posudi izmjesati krumpir sa isjecdjenim limunovim sokom, maslinovim uljem i zacinima. Ruzmarin mu daje poseban smek! Prekriti posudu folijom i peci krumpir jedno sat i 30 min.



Prilog:
Salata: 1 paprika, 2 mlada kukuruza, pola glavice luka, 1 krastavac, saka suncekortevih sjemenki i saka suhih brusnica i pola glavice zelene salate---sve oprati i nasjeckati, dodati malo maslinovog ulja, isjedjen limunov sok, malo morske soli i dobro promijesati. 



--
ae!

3 comments:

  1. zanimljiva biljka i ručak, jel to možda batat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nije batat, takva je ljubicasta vrsta krumpira..

      Delete
  2. moram se pohvaliti da sam ove godine i ja imala doma ovakav krumpir, na proljeće igrom slućaja jedna žena mi je ponudila nekoliko krumpira za psaditi, na žalost nije ga bilo puno i bio je skroz sitan, ali simpatičan je
    ovako kuhan je baš super, svi se čude što je to

    ReplyDelete