25 September 2012

Prilog sa bundevom


U proslom postu sam spominjala buču/bundevu/tikvicu kao znak da je stigla jesen. U to ime, evo sta smo danas pripremili u cekaonici bolnice.

Sastojci:
1/2 bundeve (Kabocha squash iliti japanska bundeva)
1 mrkva
1 paradajz
1 bijeli luk
1 crvena paprika
Dve sake svjezeg korijandera
prsothvat morske soli i papra
malo maslinovog ulja
odokativno suhog oregana i majcine dusice


Priprema:
1. Bundevu i papriku isjeckati na kockice. Mrkvu izrendati i isjeckati na kolutice.
2. Lukac izdinstati na malo maslinovog ulja pa dodati bundevu i mrkvu. Dinstati 10-ak minuta pa dodati ostale sastojke. Sve skupa dinstati jedno 15-20 minuta (probati cackalicom bundevu, kad je mekana onda je gotovo). Zaciniti po zelji. Korijander isjeckati i dodati par minuta prije kraja.


--
ae!

6 comments:

  1. Bas zanimljiv prilog. Bundeve i kod mene uskoro stizu, pa cemo svasta nesto probati...

    ReplyDelete
  2. Odlican prilog, neobican. Bundevu volim, tako da bi mi se sigurno dopalo. Ostaje jos samo isprobati :)

    ReplyDelete
  3. volim ovakve priloga, iako je to za mene uz komad kruha i savršen ručak. volim kad je šareno

    ReplyDelete
  4. Odličan prilog. Uz to neki komad mesa i evo finog ručka

    ReplyDelete
  5. Ovo je jako fini prilog sa bundevom, a što se mene tiče uz komad dobrog kruha i komadić sira eto i laganog obroka !

    ReplyDelete
  6. Meni je to odličan prilog ,baš sam jučer kuhala i rižoto od bundeve

    ReplyDelete